Handbok i gräsklippning för oerfarna

1.
Plocka fram gräsklipparen ur garaget. Sätt tillbaka uppsamlaren, som trillade av när du körde över tröskeln. Kontrollera att det finns bensin och olja så att det räcker.

2.
Leta upp choken, och dra i snöret för att starta gräsklipparen. Dra tills du börjar bli trött i armen. Om den inte startar, leta upp död-mans-greppet, håll det inne, och försök igen. Eftersom motorn nu är lite sur, efter de misslyckade startförsök du gjorde tidigare, så kommer det krävas ganska många försök, innan motorn ger ett livstecken ifrån sig. Men ge inte upp, på köpet får du gratis styrketräning av höger arm!

3.
När du väl fått igång din gräsklippare, börja putta omkring den, så märker du snart att gräset blir kortare där du har varit.

4.
När du baxat runt på din gräsklippare ungefär 5 minuter, sätt då tillbaka höger bakhjul, som trillade av förut.

5.
När du satt tillbaka bakhjulet, så kan du lika gärna sätta tillbaka uppsamlaren också.

6.
Starta om gräsklipparen. Undvik i fortsättningen de ställen där gräset är för långt, eftersom motorn då stannar. Glöm inte att sätta tillbaka uppsamlaren, som trillat av igen.

7.
Innan du startar om gräsklipparen nästa gång, rensa undertill, där allt avklippt gräs/mossa samlar sig, så blir det lättare att dra i snöret. Starta sedan gräsklipparen igen. Undvik i fortsättningen även områden med kompakt mossa.

8.
Spring runt och samla upp de gräshögar som gräsklipparen inte behagar lägga i uppsamlaren. Starta sen igen.

9.
Stäng av motorn. Rensa höger bakhjul från klippt gräs, så att det börjar rulla igen. Då blir det genast lättare att putta omkring din maskin. Och glöm inte att sätta tillbaka uppsamlaren.

10.
När du kommit längst bort på din tomt, och det är dags att vända, glöm då inte att sätta tillbaka uppsamlaren, innan du fortsätter.

11.
När du försöker starta gräsklipparen, och snöret inte längre snurrar tillbaka sig, skruva då av skyddskåpan, och kontrollera att plasthöljet har spruckit.

12.
Montera ihop gräsklipparen, lasta den i en bil. Leta upp kvittot, och reklamera den hos din säljare.

13.
Åk sen hem igen och njut av din till 1/3 klippta gräsmatta!


---------------

Kan ju säga att jag var lagom glad... Mina morföräldrar hade en extra gräsklippare, som de lånade ut till mig. Det var ju inte världens bästa kvalitet... Men igår åkte jag och köpte en egen gräsklippare istället, så nu är hela tomten klippt. Den nya var en dröm jämfört med den första. Självgående, lättstartad, och uppsamlaren trillade inte av så fort jag tittade på den.


Kommentarer
Postat av: Anna & tjejerna

Haha, det låter kul det där!

Stor kram till dig, hundarna och gräsklipparen

Postat av: Helen

Ha ha, det är ju nästan så ju. Fast jag kommer aldrig längre än till att dra i det förbannade snöret. Jag är väl helt enkelt för svag för jag får inte igång vår gräsklippare själv. Men Åza och hennes jobbarkompisar hade en teori att gräsklippning inte är något för tjejer eftersom de aldrig får igång dem. Kan stämma:)

2009-05-18 @ 16:21:11
URL: http://home.swipnet.se/malle
Postat av: Olof

Förstår vad du menade när du sa att man bör läsa det L

Skulle kunna spinna iväg lite på temat "tjejer och teknik" temat men tror det är bäst om jag låter bli!!!

:-)

2009-05-18 @ 19:40:27
Postat av: Jeanette

asg så illa?



Kram på dig o vovvarna

2009-05-28 @ 23:59:27
URL: http://www.dizza.se.
Postat av: lovisa /lyntzil

jEEJ!! va bra me tips!! d behövs noo,he he!!

2009-09-12 @ 16:26:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback