Söndagsträning

Igår var vi ute och tränade bevakning. På schemat stod spår och patrullering som vanligt. Jag la ut 1000 m spår åt Dex, och 500 m åt Ikke. Inga speciella svårigheter. På patrullen var Dex startnr 2, och Ikke gick sist av 8 hundar. Vi hade vallat en låååång patrullstig, och sen gick de flesta av oss tillbaka till bilarna, eftersom vi inte ville veta var ljudfiggen låg. Dex jobbade bra, inte särskilt markbunden, utan jobbade fint både uppe i luften och ner i spåret. Hade vittring efter en söndagsflanör på hö sida, som hon inte kunde släppa riktigt. Ganska tidigt fick hon en tydlig ljudmarkering åt vänster, och det var ju bara för mig att köpa läget. De som planerade stigen hade försökt lura oss... Vi vallade den jättelånga stigen bara för skojs skull... Dex hade tagit ljudet riktigt snabbt, så jag är mycket nöjd.

Ikke däremot, har ju inte förstått det där med ljud. Han jobbar bara med dofter, och hade det jobbigt när han skulle försöka bena ut alla spåren som gick på stigen... Men han gjorde ett ärligt försök, och ville knappt ge upp när han hörde ljudet. Men till slut tog nyfikenheten över, och plötsligt existerade inget annat än ljudet! Han kan inte göra många saker samtidigt, men när han väl gör nåt, så gör han det ordentligt... Figgen blev synlig, och kom emot oss, och när Ikke fick se en skyddsärm, som var tänkt som belöning, så växte han nog 1 dm. Ögonen höll på att ploppa ut ur skallen... Vilken grej! Kan slå vad om att han kommer lyssna efter figgar nästa gång han patrullerar.

Spåren gick bra med båda hundarna. Inga konstigheter. När vi spårat klart fick hundarna springa av sig lite överbliven energi i skogen, sen var de snälla resten av dagen.

Ikväll ska vi ut och cykla, har jag tänkt. Får se om vi kommer vilse idag igen...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Härligt o läsa att ni tränar på o verkar ha det bra.

Vi saknar er som fanken här borta o hoppas verkligen vi kan ses snart.

Kramar i massor från oss

Camilla, Farre-fluff och Zebbeluringen


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback